Van Gogh Schilderwedstrijd 2015 


Eindelijk is mijn bijdrage voor deze wedstrijd de deur uit!

Het begon met de selfie, afmeting 40x28 cm. Natuurlijk geschilderd in Vincent’s stijl – of iets wat erop lijkt dan J. Werkelijk, ik schilderde of mijn leven er vanaf hing maar oh, wat viel het tegen.
Dan was het weer de schaduw, dan weer het licht, dan weer teveel streepjes. Of te weinig. Ik keek teveel naar het voorbeeld. Ik keek te weinig naar het portret van Vincent. En andersom.
Het heeft maanden op de bok gestaan. Het is diverse malen vervloekt.
Telkens vond ik het niet inleveringswaardig. Misschien is het zo dat het tweede idee zich ontwikkelde, want eigenlijk vond ik eentje insturen wel voldoende.

De dame met de hoed ontstond. Oh, oh, die ondeugende dame.
Geen mager ding, gelukkig. Ze is opgezet met dikke lijnen, waarmee ik verwijs naar de Popart waarmee ik de laatste tijd bezig ben. Ik vind het mooi combineren met de streepjes techniek van Van Gogh. Het geel verwijst naar het geel uit m.n. de Franse werken van Vincent.
Dit werk heb ik dus ook maar ingestuurd.
What the hek.
De dame is een flinkerd van 1,40 mtr. x 0,70 mtr.  Enne…van wie nu eigenlijk die hoed?

1 september sluit de inschrijving. Nu is het afwachten op welke plaatsen ze geëindigd zijn! Als er één bij de beste 125 zit, zou ik zeer tevreden zijn, maar gezien de concurrentie en het grote aantal deelnemers moeten we dat nog maar afwachten. Bij de beste helft zou al mooi zijn.

Zie de eindresultaten hieronder.

En nu; afwachten en de vingers gekruist!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0