Wat? Pop-Art!

Wat? Pop-Art!

De volgende fase heeft mij weer eens uitgekozen i.p.v. andersom.
Gaat wel vaker zo, ik weet niet of jullie dat ook hebben.
Ineens pakte pop-art mijn aandacht.
(En wat is nu eigenlijk pop-art? Check Google maar ik noem even een Andy Warhol en Roy Lichtenstein. Het is zo breed dat ik het nu even hou bij  wat ik ervan gemaakt heb J ).

Het kwam steeds vaker voorbij, in magazines, in lifestyle programma’s (Denk: VT-wonen) en daarmee was het zaadje geplant.
Met een bepaalde techniek wilde ik een achtergrond maken (Lees: interessante – niet met een kwast geschilderde – achtergrond). Ook boeit zwart figuratief, een soort van tekening van een model, voeg daaraan toe felle kleuren en soms een vleugje metallic.
Gooi dit alles in een mixer ét voila: er rolt zowaar een Pop-art werkstuk uit.
Ineens komen de puzzelstukjes samen en gebeurt er iets leuks!Een mooie, motiverende ontdekking waarmee ik me weer een tijdje kan vermaken.
Zie hieronder het eerste, kleine werkje. Elizabeth Taylor zul je misschien niet meteen herkennen, maar goed. Het ruikt in elk geval naar meer. Bovendien is er al een Pop-Art boeddha ontworpen voor de muur beneden, dat project hou je nog tegoed.