Tweesprongen

Met een studie op zak is het makkelijk werken. Toch?
Not!
Het studiewerk is een stuk kleiner en leent zich vooral om de eerste opzet te bekijken en wat materialen uit te proberen.
Het werkt prima, heus, maar het is geen voltooide handleiding. Achter elke boom bevindt zich een tweesprong. Steeds weer moeten er keuzes gemaakt worden.
Nu al ziet het grote werk er anders uit dan de studie. Laten we zeggen dat mijn pols wat losser aan mijn arm zit dan eerder. De bomen hoeven niet precies op dezelfde plek, maar op die plek waar ze nodig zijn. De kleuren gebruik ik met minder schroom. Er is toch niet meteen een doek verloren gegaan?
Werkt wel lekker zo, maar daar waar het ene obstakel wordt opgelost ontstaan weer andere valkuilen…dan zit ik weer te dicht en te lang met mijn snufferd bovenop een klein deel van dat doek van 120x70 cm. om erachter te komen dat het totaalplaatje stiekem een andere richting op is geschuifeld.
Stop!
De herstelwerkzaamheden kunnen dan weer beginnen J.
Nee, zo’n studie; ik hou ervan, maar leidend is het niet langer.

 

Hoe werkt het voor jou? Met of zonder vooropzet, of heb jij een heel andere werktechniek?

Deel het met ons alsjeblieft, ik ben heel benieuwd! 

Update van het grote doek
Update van het grote doek

Reactie schrijven

Commentaren: 0