Een expositie en een sneak peak.

Schuurwerkje
Schuurwerkje

Deze week voor het eerst een opening van een kunstexpositie meegemaakt, ja, ja. En niet van de minsten! Het was de opening van de sieradenexpositie van mijn lerares Persheng. Het vond plaats in Enschede bij Galerie BeeldenAambeeld.

De expositie is een combinatie van de sieraden met abstracte schilderwerken van een andere kunstenaar. Een goede combi!
Erg genoten van al het werk.
Het doet de zin opborrelen om zelf weer aan de slag te gaan. En er ligt genoeg op stapel...
Allereerst is daar het langdurende project ‘schuren-tot-je-een-ons-weegt’ waarbij ik diverse lagen acryl over elkaar heb aangebracht (gemengd met harde modelleerpasta). Vervolgens begonnen met schuren om de lagen her en der weer op te graven. Het geeft een mooi effect waarvan je hier de tussenstand kunt zien.
Dan heb ik me weer laten verleiden tot de aankoop van een te groot schilderij (120x70) voor wéér een bos. Maar hier plaats ik de kanttekening dat het ditmaal een BLAUW bos wordt. Ha, ha, heb ik je toch verrast? Nou, zelf laat ik me ook graag verrassen hoe het wordt. Om het ‘Toscaanse probleem’ ditmaal te omzeilen wordt er eerst een studie gemaakt.  Jammer om zo’n groot doek te verprutsen, niet?
En wat neem ik momenteel mee naar de les? Een klein canvasboard van ca 25x35. Ha, ha, geen gesleep! Alhoewel…dit werkje begint in feite als een molensteen om mijn nek te hangen. Het wil niet vlotten met de achtergrond en daar ben ik de laatste twee weken al mee aan het stoeien. Het ziet er gewoon nog niet uit!
Geheel op mijn conto natuurlijk. Helaas kan ik daar erg slecht tegen, grrr! Om mijn veels te tere zieltje te ontzien ditmaal geen voortgangsfoto maar een foto van hoe ik zou willen dat het eruit komt te zien. Dat mag best een keertje, J toch? 

Een onmogelijke opgave :)
Een onmogelijke opgave :)

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  suzan (donderdag, 30 januari 2014 20:32)

  Ja Danielle de opening vd expositie was bijzonder , genoten van de mooie pianomuziek en al het moois wat er te zien was
  En gaf weer veel energie om zelf ook weer iets moois te creëren, bedankt voor het gezelschap

  Ik ben benieuwd naar het uiteindelijk werk met geschuurde lagen, in mijn laatste doek ook deze techniek toegepast, het resultaat kan fascinerend zijn,

  netjes je vernieuwde website succes en ga zo door kunstige danielle! groetjes suzan

 • #2

  Danielle (vrijdag, 31 januari 2014 10:07)

  Het was erg gezellig Suzan. Genoten hebben we :) En dan hebben we nog niet eens het prachtige werk van ...(even opzoeken, eh...) Zhuang Hong Yi vermeld! Dat was een kers op de taart.
  Met het geschuurde lagen werk ga ik binnenkort verder (best een rot klusje). Heb jij dit ook toegepast? Op een doek?
  Hoe werk dit dan?
  Zelf heb ik board gebruikt, omdat het toch best wat te verduren krijgt.
  Gr.D.