Een gouden tip

Een klein blauw vogeltje kwetterde in mijn oor een groot geheim. Het fluisterde: ‘Duik toch in de Twitterwereld…het biedt zovele nieuwe facetten aan de diamant die kunst heet…’
Ik was sceptisch maar begon er toch mee.
Eerst liep het niet zo, want hoe werkt dat eigenlijk?

Het heeft even geduurd maar nu…moet ik toegeven dat een kleine verslaving loert. Want Twitter is ge-wel-dig!
Denk nu niet dat ik er contact met onderhoud met mensen uit mijn dagelijks leven, nee, ik volg meer en meer kunst-gelijkgestemden.
Nationaal én internationaal vliegt mijn Twitteraccount sky-high.
De mooiste kunstwerken komen voorbij en contact maken met de Grote Namen behoort ook tot de mogelijkheden. Hoe leuk is dat?
Wat heerlijk toch, lekker die accounts met nieuwtjes uit ‘dat specifieke wereldje’ volgen. Nieuws over musea en exposities e.d.: ik hoor het als eerst op Twitter.
Toen ik dit eenmaal doorhad kwam mijn duim aardig op gang: Follow deze, en deze, en deze.

Andere mogelijkheden openbaarden zich vervolgens; voor dit blog bijvoorbeeld. Geen hond die erop keek, maar ik zette het Twitter > een gericht precisiebombardement verbleekt erbij. Mijn site wordt nu beter gevonden en zo vind ik nog meer gelijkgestemden.
Super!
In mijn dagelijkse omgeving zijn weinig kunstgekken te vinden. Gelukkig kan ik het nu online delen en niet meer in het luchtledige; dankzij Twitter. Ha, ha, je zou bijna denken dat ik er voor betaald word, voor deze bewieroking van dit medium.
Maar met Twitter kan meer.
Ik begon met het delen van foto’s van mijn eigen werken, vaak ‘work in process’, elke keer weer een update van werk van begin tot voltooiing.
Deze kant van Twitter gaf de doorslag > Ik werd vanuit alle windstreken ge-retweet. Bij het ene werk natuurlijk meer dan bij het andere: dit is meteen een prima graadmeter voor de populariteit van het werk.
Handig bij nieuwe experimentjes.
Helemaal fijn is het als men in staat is opbouwende kritiek te geven.
Mijn Twitter-community geeft me het gevoel ‘goed bezig te zijn’ met dat wat mijn passie is.
Natuurlijk re-tweet ik ook werken van anderen…als ik het mooi vind. Zie daar, de followers druppelen binnen.
Bedankt, Twitter-gelijkgestemden, ik ben blij jullie gevonden te hebben en voor degenen die er geen/weinig gebruik van maken: begin ermee! Het geeft een nieuwe dimensie aan je passie, zo heb ik het ervaren. Ontdek het…enne volg mij meteen even, dan volg ik natuurlijk terug :) https://twitter.com/Daantie78 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0