Mooie plannen en een nieuw seizoen

Zó strekt de lange, zwoele zomer zich eindeloos voor je uit en zó heb je de eerste schilderles alweer achter de rug. Alhoewel: schilderen hebben we niet gedaan.
Nee, de eerste opdracht heeft ons behoorlijk op de grond gekwakt. Meteen terug in de realiteit van alledag met deze draak van een uitdaging: paprika’s en ruikende bloemkolen op een schaal die voor het oog onttrokken werd door een ingewikkeld ‘kartonnen kleedje’.
Damn, hoezo lastig? De schaal was al een onmogelijke opgave omdat het kleedje de ronding ervan verborg.
Bah, om zo je seizoen te beginnen…maar goed. Na een paar pogingen, de schaal ‘geskipt’ en me toegelegd op de inhoud. Hieronder zie je het resultaat tot nu toe. (Grafieten tekening, ingekleurd met oliepastelkrijt.)
Liever ga ik volgende week aan de slag met andere plannen; de reeks blauwe vrouwen die nog wachten om vanaf hun beste kant (of juist niet J ) vereeuwigd te worden en Het Zwarte Woud (zie eerder blog).
Ook ligt er een project waar ik al veel aan gedaan heb. Dit is een houten paneel met daarop lagen sjablonen die ik met modelleerpasta en acryl heb gevuld. De bedoeling is om dit paneel op te schuren. De onderliggende lagen gaan dan ‘doorschijnen’. Dit geeft een mooi effect. Ben benieuwd naar dit eindresultaat.
Wat nog meer? Eh…oh ja, Hello Kitty!
Schandalig, zo leeg als die muur in mijn dochters kamer nog is. Kan niet zo zijn dat ik daar niks voor gemaakt heb. Hieronder zie je de eerste opzet hiervan.
Niet echt mijn favoriete onderwerp: een suikerzoete cartoonkat, dat zal je begrijpen. Maar wat is mooier dan een blij kindergezichtje, niks toch! 

Tussenlaag houten paneel
Tussenlaag houten paneel
Paprika's en bloemkool in oliepastelkrijt
Paprika's en bloemkool in oliepastelkrijt
Eerste opzet Hello Kitty
Eerste opzet Hello Kitty

Reactie schrijven

Commentaren: 0