Candy-land

Candy-land

Ontgonnen terrein kan ik het nog wel noemen: die geheimzinnige, prestigieus aandoende mediums, pasta’s en gels en die je op allerlei manieren kunt verwerken in schilderijen.

Likkebaardend loop ik door lange gangen in de schilderspeciaalzaak. Welke potjes staan op mijn lijstje? Soft-gel voor het volgende project en GAC500 (Waar was dat ook alweer voor?) voor het project daarna.
Ik denk aan die pot zwarte gesso die me al een tijdje vanaf de kast in onze woonkamer aankijkt, als om te peilen wanneer hij eens aan de beurt is. Ik moet er hoognodig eens een projectje voor verzinnen.

Projectmatig wil ik allerlei materiaal leren kennen. Er gewoon mee beginnen en niet – zoals zo vaak – wikken en wegen wat ik er misschien wel of niet mee kan.
Opzouten met twijfel en gewoon doen!


De zwarte lava-gel trekt mijn aandacht en de glasparelsteentjes die ernaast staan te glinsteren smeken gewoon om meegenomen te worden. Een breed spectrum aan mogelijkheden plaagt mijn verbeelding, zucht.

Een langwerpig doek gris ik nog mee, met moeite andere doeken (en daarmee projecten) staan latend.
Nog net realiseer ik me dat ik nog geen groene inktachtige acryl heb en dan zijn de materialen voor de komende weken weer compleet.
De wekker bij de kassa schudt me onzacht weer wakker: kost flink wat duiten, een beetje gel.

Be aware of new projects in the next weeks.
Alvast een voorproefje hieronder (donker woud in de beginfase).

Starring: Zwarte Gesso, Zwarte Lava Gel, Glasparelsteentjes, aquarelpotloden, vloeibare groene inkt en – jawel – oliepastelkrijt, en daarmee moeder aller projecten >>

Opbouwfase 'het Zwarte Woud'
Opbouwfase 'het Zwarte Woud'
Volgende fase
Volgende fase

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Daantie (woensdag, 28 augustus 2013 22:41)

    Eigenlijk zie je maar weinig terug van alle materialen op deze foto. Misschien later deel II...